Füredi Mária

Nike Ryz 365 White Size 7, Nike Ryz 365 White Size 8 Nike Ryz 365 White Size 7, Nike Ryz 365 White Size 8

Tel:  70/313-8862

E-mail:  fmmuhely@gmail.com

Web:  www.fmmuhely.hu

 

Szervezet bemutatása:

Szőr-alkimista lettem. Szőrgabalyintó, kócomfitty összekuszáló, szőrszál egyesítő csendestárs, akit elbűvöl a szőr alkímiája. Én csak az vagyok, aki odaadja a kezét, meg a szívét-lelkét, és hagyja, hogy megtörténjen a dolog.   Az alkotás létszükségletem. Mindig is az volt, csak mint a búvó patak, hol itt hol ott tűnt fel. A kártolt gyapjúval kb.5 éve kerültem érintkezésbe hála Molnár V. József hagyományőrző (gyerek) táborának, és ott Kaszás Ákos nemezművésznek, hogy hagyott szabadon kibontakozni.
Szerelem csak jóval később, másfél éve lett belőle. Azóta úgy kívánkoznak ki belőlem nemez szüleményeim, hogy néha én is meglepődöm: ezt én csináltam??
A semmiből, egy halom kócos szőrből létrehozni valamit, egy tárgyat, az valami varázslatosba enged belekóstolni:a teremtés felemelő folyamatába. Tanítóként engem fárasztott, hogy olyan lassan mutatkozik az eredmény (ebből is látszik, hogy nem igaz az az állítás, miszerint türelmetlen sorstársaimnak nem való a nemezelés), de itt rögtön látszik a gyümölcs. Tanítói vénám jelenleg abban nyilvánul meg, hogy szívesen tanítok az alkotásnak erre a fajtájára kicsiket és nagyokat. Szívesen megyek, ha hívnak. Jó látni a másik örömét!
A gyapjú és a belőle készült nemez csupa olyan dolgot áraszt, amire mai zaklatott, elidegenedő korunkban óriási szükségünk van: melegséget, védettséget, puha, szeretetteljes "fészekhatást".Összetartó erőt, hiszen  pl. nagyobb darab elkészítését eleve közösen szokták mindenhol csinálni, de ha együtt csinálunk kisebb darabokat, ott is mindig vidám hangulat kerekedik valahogy.
A hozzávalók: a természetes anyag, a bárány puha szőre, a meleg víz, ami az oldódás jelképe, a szappan sikamlóssága, a pancsikolás, ami a gyerekkor felszabadult vidámságát idézi, ezek együtt vidám, felszabadító, jó hangulatot teremtenek. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Létrehozni valami újat, teremtővé válni, jó. Ezt közösségben, vidáman tenni legalább olyan jó. Gyapjút érinteni jó. Egyszerű ez.

Termék(ek) vagy szolgáltatás(ok) bemutatása:

 

Öltözék kiegészítők, lakásdíszek, játékok, egyebek…egyszerűen minden,ami nemez és nem (csak) nemez.