Bari Bio Mangalica Gazdaság

NAUTILUS Fenntartható Életmód Klaszter
Klasztertag profilja

Bari Bio Mangalica  Gazdaság: Bari András

Tel:  48/560-549, 70/342-4758
E-mail: bari.andras@freemail.hu
Web:  

Szervezet bemutatása:

Már a ’70-es évektől foglalkozik mangalica-tartással, mivel mindig igyekezett a család asztalára a legjobb minőségű élelmiszert juttatni. Erre a célra a legősibb magyar sertésfajta, a mangalica kiválóan alkalmas, hiszen húsának és zsírjának minősége és íze magasan meghaladja a mai modern sertésekét.
Közel tíz éve foglalkozik biogazdálkodással. 24 kocából álló szőke-mangalica törzstenyészete és100-150 egyedből álló szaporulata számára a takarmányt maga állítja elő a szükséges szántóföldi növények termesztésével (kukorica, napraforgó, olajtök, illetve egy ősgyümölcsös: alma, dió, meggy, szilva) gondozásával.
2007-ben elkészült a gazdaság saját feldolgozó üzeme is, ahol sózott és füstölt mangalica termékek kerülnek előállításra, amelyek utolérhetetlen ízükkel és a biotermékekre jellemző szermaradvány-és GMO-mentességükkel a legkorszerűbb igényeknek is megfelelnek. A legnépszerűbbek a kolbász, a füstölt sonka es a szalonna.
A gazdaság legújabb lakói a magyar tyúkok. 80 egyedből álló biotojó-állomány tartása biztosítja hétről hétre a vevők számára a friss biotojást- és jércehúst.

Termék(ek) vagy szolgáltatás(ok) bemutatása: