Grape-stone Press Kft.

Tel: +36 30 6509082
E-mail: csenki.g@grapoila.hu
Web: www.grapoila.hu

 

Szervezet bemutatása:
A Virgin Oil Press Kft. 2009-ben alakult lendületes, fiatal magyar vállalkozás. Fő tevékenységünk hidegen sajtolt szőlőmagolaj gyártása.

A préstechnológiát mi fejlesztettük és azóta is folyamatosan csiszoljuk, hogy segítségével minél többféle hidegen sajtolt növényi olajat tudjunk előállítani a lehető legjobb minőségben, a leggazdaságosabban. A gépünkkel szőlőmagból rendkívül nagy százalékban tudunk kinyerni hideg sajtolással értékes, élettanilag fontos anyagokban gazdag olajat, így elsősorban erre specializálódtunk.

A tavalyi évben a komplett technológiát felépítettük. Az alapanyagunk a szőlőtörköly, ebből választjuk ki a szőlőmagot, majd a leszárítás után préseljük. A berendezéseink lehetővé teszik, hogy az alapanyagot a teljes folyamat során figyelemmel tudjuk kísérni, melynek köszönhetően kiváló minőséget tudunk biztosítani bármiféle vegyi anyag hozzáadása nélkül.

 

Termékek, szolgáltatások bemutatása:
A hidegen préselt szőlőmagolaj

A hideg sajtolással készült szőlőmagolaj olyan antioxidáns, és bioaktív anyagokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, védelmében, valamint egyéb ásványi-, és vitamintartalma következtében napjaink korszerű táplálkozásában. Omega 3 zsírsav tartalma és koleszterincsökkentő hatása szintén rendkívül értékes olajjá teszi.

A már említett antioxidáns hatása, valamint reaktív szabadgyök semlegesítő képessége révén védi a sejtek genetikai anyagát, ezzel akadályozva a rák kialakulásának lehetőségét.

Hatóanyagai gátolják az érrendszer meszesedését, erősítik a hajszál-, és vérerek falát, csökkentik a szívbetegségek, a szívinfarktus, a trombózis előfordulási esélyeit. Javítják az agy emlékező képességét. Védik a szemet, megakadályozva a szürke hályog kialakulását.

A mélyzöld színű szőlőmagolaj füstpontja 250 °C, ellentétben a többi, kiterjedten használt olajéval, melyeknek átlagosan 200 °C körüli. A hidegen sajtolt szőlőmagolajból a sütés-főzés során nem keletkezik egészséget károsító égéstermék, ezért ez a rendkívül előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik fontos alkotóelemévé emeli.

Magas E vitamin tartalmának és bőrregeneráló hatásának köszönhetően kiváló kozmetikai alapanyag. A bőrbe gyorsan beszívódik, így mind vivő- mind hatóanyagként alkalmazható.

A tradicionálisan, évszázadok óta szőlőmagolajat gyártó országok közé tartozik Olaszország, Ausztria, Németország is. Az Egyesült Államokban, Kaliforniában is egyre nagyobb mennyiségben készítik. A gyártók nagy része azonban kizárólag extrakciós eljárással készít szőlőmagolajat, mely kémiai eljárás során oldószerrel (pl. hexán) vonják ki az olajat a magokból. Ezzel ellentétben a hideg sajtolásnál mi semmiféle vegyi anyagot nem használunk.

Használhatjuk többek között pácoláshoz, halak, húsok, steakek sütéséhez, salátákhoz, joghurtokhoz, mártásokhoz, süteményekhez, vagy egyszerűen csak egy szelet fokhagymás pirítóshoz.