baratunkafold.hu Ökotáskák Kft.


Tel: 20/929-20-30

E-mail: baratunkafold@gmail.com

Web: http://www.baratunkafold.hu/

 

Szervezet bemutatása:

A „Barátunk a Föld” jelmondat, egy olyan életérzést, szemléletmódot és kultúrát hivatott képviselni, mely hiányzó építőkockaként illeszkedik dolgos mindennapjainkba. Földünk megannyi szívdobbanása minden emberi lét, melyet minden nap újra és újra a hátán cipel és nekünk elég a legapróbb dolgokkal is meghálálni fáradtságos munkáját. A környezettudatosság, mellyel bolygónkat megóvjuk még a legapróbb gondolat szintjén is minden ember egyéni érdeke kell, hogy legyen.

Cégünk célkitűzése, hogy segítsük egy élhetőbb jövő megteremtésében, szétszórva színes és divatos üzeneteinket támogatóink segítségével. Környezetbarát táskáink helyettesítik azokat a nylon szatyrokat, amelyekkel nap, mint nap tucatszám találkozunk. Évente átlagosan 500 darab nylon reklámszatyor birtokosai leszünk akarva, akaratlanul. A nylon-szatyrok, környezetszennyező csomagolóanyagok használatával mérgezzük folyóinkat, tavainkat, szennyezzük a természetet, bolygónkat és végső soron saját – és gyermekeink jövőjét veszélyeztetjük.

Ezek a „zöld táskák” nemcsak hogy környezetbarát termékek, de rendkívül strapabíróak is. A füleknél megerősített és meghosszabbított szegésnek köszönhetően képesek akár kétszer annyit is elbírni, mint a hagyományos nylon-szatyrok. Stílusuk, formájuk és színük változatos, ezzel kívánjuk elérni, hogy az emberek kellően divatosnak érezzék mindamellett, hogy igen hasznosak is.

A befolyt összegekből a Barátunk a Föld alapítvány óvodákat, iskolákat és más hasonló intézményeket támogat, melyek szelektív hulladékgyűjtős állatfigurás-szobrok felállításával, példamutató pedagógiai jelleggel tudják a gyermekeket kis koruktól kezdve környezettudatosságra nevelni.